De grens van het geld

De grens van het geld
Geld.
Hoe komt het toch dat een droom of plan voor je bedrijf vaak minder ‘realistisch’ lijkt zodra het ook over geld gaat? Niet alleen starters, maar ook gevestigde ondernemers en organisaties hebben er last van.
Herken jij dat ook?

Hoe vaak ervaar jij de grens van het geld?

Om eerlijk te zijn heb ik daar zelf ook af en toe last van. Ik heb een idee, wil een nieuwe stap zetten met mijn bedrijf en ben er super enthousiast over. Maar als ik het vervolgens concreter ga maken en ga rekenen, zakt me de moed in de schoenen.
Als ik op zo’n moment niet oppas trek ik de conclusie dat mijn plan niet haalbaar is: De investering is te groot, het plan levert te weinig op, niemand gaat hiervoor betalen…
Ik sta weer met beide benen op de grond. 🙁

Het is een blokkade, een grens, die ik ook vaak tegenkom bij klanten.
Een vaag idee groeit uit tot een plan waar je mee aan de slag wilt. Je wilt concrete stappen gaan zetten en begint met de rekensommetjes. Concreet nadenken over geld lijkt dan op een sloophamer die de droom uiteen doet spatten. Vreemd is dat. Geld als de begrenzer van je mogelijkheden. Als de vijand van jouw bedrijf.

geld en planningBij elke nieuwe stap die je wilt zetten met je bedrijf of organisatie is het natuurlijk goed om na te denken over de financiële aspecten. Uiteindelijk draait ondernemen om geld verdienen.
Dus het doorrekenen van je plan, het vertalen van je droom naar een realistisch verdienmodel is absoluut zinvol. Maar als je de financiële kant van het verhaal ziet (en benadert) als de vijand van je stap of je droom, dan maakt geld inderdaad meer kapot dan je lief is.

Bekijk het eens met een andere blik, met een hele andere insteek.
Geld is niet de vijand van je droom of plan, het is juist datgene wat het realiseren van je droom mogelijk maakt!
Juist door de factor geld mee te nemen in je plannen kun je jouw droom werkelijkheid laten worden!

Als je met open vizier de financiële grens van je droom opzoekt, kun je tot verrassende ontdekkingen komen. Geld is vaak minder belemmerend dan je denkt. Het idee dat je vanwege het (gebrek aan) geld niet vooruit kunt is meestal erg relatief. Zodra je dat ziet, kun je over de grens van het geld stappen en de kansen grijpen die er achter liggen.

En ja,

Soms betekent het inderdaad dat je droom ietsje moet worden aangepast aan de financiële werkelijkheid. Je droom wordt iets minder ‘roze’, maar hoe erg is dat?

geld-en-houdingSoms zul je jouw droom in stappen moeten realiseren in plaats van in 1 keer. Maar dat is honderd keer beter dan helemaal afzien van je droom omdat de financiële grens te groot lijkt.

Soms moet de prijs van je product of dienst omhoog, en moet je daar zelf eerst een innerlijke grens voor over.

Soms vraagt het van jezelf een andere houding ten opzichte van geld.

Maar dat is het toch zeker waard?
Want het betekent dat je eindelijk die stap kunt zetten die je al zo lang wilt zetten. Dat je kunt gaan ondernemen en verder groeien met je bedrijf, zonder last te hebben twijfels en negatieve gedachten. Je weet wel, die overtuigingen die jouw groei als ondernemer begrenzen.

 

Wanneer voelde jij dat geld de belemmerende grens was bij het realiseren van een droom of idee?

3 gedachten over “De grens van het geld

  1. Ton Heerding Beantwoorden

    Benieuwd naar de training, want in dit boogartikel staan niet directe ‘solutions’ beschreven.
    Ik heb me pas ingeschreven voor een fantastische training, het was een superaanbieding van drie trainingen in één, je kent het wel!….en snel beslissen uiteraard (De vaste Marketing-tric). Het was alleen niet haalbaar om alles te doen. Ik start morgen met het eerste deel, en de rest onderhandel ik wel uit. Ik heb dit eerste gedeelte namelijk wel kunnen betalen. ‘Step by step’ is dus idd een optie. dit voelt voor mij natuurlijk als ene overwinning. Ik heb er zelfs een hotelletje bij geboekt!
    Volgens mij blijf je altijd tegen de geld-barrière aanlopen, het is echt een Mindset-dingetje…..wel een heel lastig Mindset-dingetje trouwens!

    • gesuino Bericht auteurBeantwoorden

      Je hebt natuurlijk gelijk dat ik hier geen definitieve oplossing geef Ton. Tegelijkertijd is een andere houding t.o.v. geld heel vaak al een hele goede start van de oplossing. En daar gaan we op 1 december onder andere mee aan de slag.
      Benieuwd naar welke driedaagse je nu volgt en ik wens je daar alvast veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *