Ondernemen is een ontdekkingstocht!

De lol zit ‘m in het ontdekken welke manier het beste bij jou past.

Ben jij als ondernemer altijd op zoek naar nieuwe klanten
of word je soms helemaal gek van de stress die ondernemen met zich meebrengt?
Worstel je met de balans tussen je bedrijf en je privé?

ondernemen is het ei van columbusRelax!
Ik wil jou supergraag helpen ontdekken wat jouw manier van ondernemen is,
zodat je succesvol kunt zijn met minder stress en meer vrijheid.

Op zoek naar jouw ‘Ei van Columbus’

.

.

.

Mijn verhaal als kind

Mijn naam is Gesuino Poddighe. Ik ben een verbinder.
Ik verbind mensen met hun eigen kwaliteiten, en hun passie met geld verdienen.

Net als ieder mens heb ik als kind ongelooflijk veel ontdekt en geleerd. Op school was ik vriendjes met de populairste kinderen van de klas en ook met het buitenbeentje. Ik ontdekte al op vroege leeftijd mijn sterke gevoel voor rechtvaardigheid. En dat ik niet tegen onrecht kan. Ik begreep de lol van pesten niet en nam het op voor de underdog. En de pesters pikten het, omdat ik vriendjes met ze was.
Als ik nu op mijn schooltijd terugkijk zie ik dat ik toen ook al de verbinder was. Ik vond het belangrijk én het lukte mij om de buitenbeentjes, de anders-dan-de-anderen, te betrekken in het mainstream gebeuren van de klas.

“Gesuino zet de klas op stelten maar zorgt er ook voor dat iedereen rustig is en bij de les blijft.

Mijn verhaal in loondienst

Mijn ontdekkingstocht als ondernemer begon jaren geleden in de Fair Trade Shop in Nijmegen. Ik werkte in deze cadeauwinkel eerst als verkoper en later als assistent bedrijfsleider, totdat ik in 1996 de rol van winkelmanager mocht oppakken.
Ik werkte weliswaar in loondienst maar ik voelde me een echte ondernemer. Ik kreeg de vrijheid om op mijn eigen manier (omzet)doelen te realiseren en een eigen winkelteam te vormen. Om risico’s te nemen, fouten te maken en te leren van mijn fouten. Het was een periode van zoeken, ontdekken, vallen, opstaan, successen, tegenvallers, frustraties en plezier…. heel veel plezier!

De meeste lol had ik in die tijd met de mensen om me heen. Natuurlijk met de klanten in de winkel, maar vooral ook met mijn verkoopteam. Met mijn persoonlijke en open stijl van leidinggeven lukte het om een sterk, betrokken en zelfstandig team op te bouwen. Na tien jaar verliet ik een Fair Trade Shop die was uitgegroeid tot een mooie en aantrekkelijke winkel met een stevige, groeiende omzet.

De laatste jaren in loondienst waren niet de gemakkelijkste. Ik kwam regelmatig in conflict met mijn leidinggevenden, omdat ik steeds minder kon zijn en werken op een manier die bij mij paste. Een tijd lang probeerde ik me aan te passen aan de regels en richtlijnen die van boven werden opgelegd maar dat maakte me steeds minder blij met mijn werk. De loopbaancoach waar ik hulp zocht zei op een bepaald moment:

ondernemen is kiezen“Je hebt de keuze: Je blijven aanpassen aan je werkomgeving en ongelukkig blijven, of een werkomgeving zoeken waar je jezelf kunt zijn en waar je wél gelukkig bent.”

Een dag later (letterlijk!) heb ik mijn baan opgezegd!

Mijn verhaal als ondernemer

Ik was enkele maanden voordat ik ontslag nam al aan de volgende etappe van mijn ontdekkingstocht begonnen en in 2005 mijn eigen adviesbureau voor ondernemers gestart onder de naam Gesp Ondernemersadvies. De naam Gesp als symbool voor mijn verbindend karakter en voor wat ik wilde doen: ondernemers helpen hun passie te verbinden met geld verdienen. En ik vond het ook leuk dat ik zo de eerste letters van mijn naam kon gebruiken.
Als zelfstandig ondernemer ontdekte ik zelf de vrijheid om te doen wat ik het liefste doe: mensen prikkelen, uitdagen, confronteren en inspireren om hun eigen pad te kiezen als ondernemer. Mijn ervaring en deskundigheid gebruik ik om ondernemers verder te helpen. En ik doe dat met warmte, humor en uitdaging. Ik neem jou altijd serieus, maar er mag best ook gelachen worden om jouw probleem:

ondernemen zonder klanten‘Heb je geen klanten? Maar dat is toch geweldig!
Dan heb je tenminste alle tijd voor je gezin en je hobby.
Klanten leiden je alleen maar af van waar het écht om draait…..’

Samen lachen om een probleem relativeert en verheldert.

In een kleine 10 jaar tijd heb ik meer dan 500 ondernemers begeleid en op weg geholpen. In individuele live sessies, groepsbijeenkomsten, workshops en trainingen.
Een belangrijke les die ik zelf heb geleerd in die tijd: Blijf altijd ondernemen op de manier die bij jou past! Ook als het even niet mee zit. Ga niet methodes en technieken van anderen kopiëren omdat zij daar succes mee (lijken te) hebben. Alleen jouw eigen manier van ondernemen kan je dat gevoel geven dat je als ondernemer zo graag voelt: vrijheid. Om te doen en laten wat je wilt, om te werken met wie je wilt en hoeveel je wilt.

Jobien WindGesuino is een zeer pro-actieve adviseur, coach en trainer. Hij gebruikt hiervoor zijn geheel eigen manier, waar elementen zoals humor, kennis, geduld, provocatie en veel hart voor de zaak een eigen plaats hebben.
Jobien Wind, De Eigen Zaak

Ivonne Meeuwsen`Als bedrijfscoach maar ook als persoonlijke coach legt Gesuino de vinger liefdevol op de zere plek waardoor je zicht krijgt op je eigen blinde vlekken. En dat is goud waard!`
Ivonne Meeuwsen, Helen van sexueel misbruik

 

Mijn verhaal als persoon

Ondernemen is een ontdekkingstocht. Ook voor mij. Nog steeds.
Nadat ik eerst in 2014 ben verhuisd naar Gent (België) ben ik in het najaar van 2015 opnieuw verhuisd, en nu naar een klein stadje vlakbij Wenen (Oostenrijk). Deze stappen hadden natuurlijk allerlei consequenties, privé maar ook zakelijk. Ik zette de stap naar meer online begeleiden van klanten.
En er ging een wereld voor me open.
Hoe vrij kun je je voelen als ondernemer….
Hoe effectief kun je zijn, op afstand….
Zoveel meer mensen kun je helpen zonder zelf in de stress te raken.

Het persoonlijke contact met klanten in Nederland werd door de afstand natuurlijk anders. Afspraken in real life werden grotendeels vervangen door afspraken online. Ik ontwikkelde online challenges, workshops en trainingen.
In april 2017 verhuisde ik weer terug naar Nederland. Een volgende fase in mijn eigen ontdekkingstocht. Opnieuw omschakelen, zowel privé als zakelijk. Ik zocht vooral de samenwerking op met andere zelfstandigen. En dan met name in duurzame projecten. En ik merkte dat ik het face-to-face contact met klanten erg had gemist en dat ik zelf daar de meeste energie uit haal. En zo volgt de ene fase de andere op. 

ondernemen is ontdekkingstochtIk ga verder met mijn ontdekkingstocht. Ik blijf nieuwsgierig en blijf steeds weer nieuwe wegen en mogelijkheden ontdekken. En ik voel weer, net als toen ik begon met ondernemen, de vele keuzes en de keuzevrijheid. De vrijheid die de ontdekkingstocht van het ondernemen mij brengt.

Ik hoop dat ik jou mag meenemen in je eigen ontdekkingstocht.
Omdat het zo leuk en spannend is. En omdat ik je van harte die vrijheid als ondernemer gun!

Ga je de uitdaging met me aan?