Lang leve het Internet

Internet onlineIk ben blij met het Internet en ik ontdek telkens weer nieuwe online mogelijkheden om op in te spelen als ondernemer. Maar sommige bedrijven slaan toch op zijn minst een beetje door met het integreren van Internet in hun bedrijfsvoering.

Zo besloot ik een tijdje terug op het laatste moment alsnog een kamer te nemen in een hotel vlakbij het vliegveld Orly bij Parijs. Het was een bekende grote hotelketen en bij de receptie werd ik vriendelijk te woord gestaan door de medewerkster.
Toen ze hoorde dat ik niet online had gereserveerd vertelde ze dat ik dat beter wel kon doen omdat de kamer dan 30% goedkoper zou zijn. Ik vroeg nog in mijn beste Frans of ze me die korting ook zo kon geven omdat ik nu al in het hotel stond? Maar dat was onmogelijk. En gelukkig gebeurde dit heel regelmatig zei ze, en daarom had het hotel in de lobby speciaal een computer neergezet. Of ik daar dan even gebruik van wilde maken?

Ik wist niet wat ik hoorde. Dacht eerst dat ik het verkeerd had verstaan maar het was echt zo. Terwijl de vriendelijke medewerkster op een afstand van vier meter toekeek, reserveerde ik aan de computer in de hotellobby een kamer. Daarna liep ik naar haar terug en zei dat ik een kamer had gereserveerd. “Dat is mooi” zei ze, waarna ze de reservering opzocht en mij de kamersleutel overhandigde.

Soms voel ik me een beetje te ouderwets voor deze wereld. Het zij zo 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *