Durf te kiezen

keuzestress2Word jij soms (of vaak) gek van al die keuzes die je moet maken? Keuzestress is een veel voorkomende vorm van stress. Ik weet niet of het iets is van onze moderne tijd of iets van alle tijden. Wat ik wel zie en hoor is dat dat veel mensen en ondernemers stressen om keuzes die ze moeten maken, terwijl dat welbeschouwd niet echt nodig is. Het is gewoon een kwestie van durven kiezen. Want wat kan er nou gebeuren als je verkeerd kiest?

Durf te kiezen welke sociale media je gebruikt Je kunt ook succesvol ondernemen als je niet op alle sociale media (Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram …. pff!) te vinden bent. En ook al zou je zelf voldoende tijd hebben om alle sociale media in te zetten, het is zeer onwaarschijnlijk dat jouw doelgroep dat ook heeft. Kies het medium waar jouw doelgroep het meeste gebruik van maakt. En als over een tijdje blijkt dat je het verkeerde medium hebt gekozen, dan stap je toch gewoon over op een ander?

Durf te kiezen met welke klanten je wilt werken Je hebt het vast al heel vaak gehoord, maar dat komt omdat het ook waar is: ondernemen is zoveel gemakkelijker en minder stressvol als je een specifieke doelgroep voor ogen hebt. Kies de klanten waar je het liefst mee wilt werken. En onderzoek of zij geld over hebben voor wat jij te bieden hebt.

Durf te kiezen voor jezelf Altijd klaar staan voor iedereen is een misschien nobel streven, maar je hebt regelmatig oplaad-tijd nodig. Tijd waarin je nu eens niet bezig bent met je bedrijf of je klanten. Kies regelmatig voor jezelf, relax en zorg dat je energiek blijft.

Iedereen maakt de hele dag keuzes, aan de lopende band. Vaak zelfs zonder dat je het in de gaten hebt. Tegelijkertijd durven veel ondernemers niet te kiezen als het gaat om hun bedrijf. Grote keuzes, kleine keuzes… keuzestress ligt altijd op de loer. En net als elke vorm van stress werkt keuzestress belemmerend.

Durf jij te kiezen? En maak jij je keuzes snel of weloverwogen? Welke keuze is je beste tot nu toe geweest, en welke je minst geslaagde? Laat het me weten want ik ben benieuwd.

1 gedachte over “Durf te kiezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *